Prirodne ljepote, Hrvatska - Dodaj link, upiši link, link direktorij, web direktorij, dodaj url, linkovi, dodaj linkove
home / rješenja za turizam / web stranice / optimizacija za tražilice / o nama / reference / direktorij linkova
> Home > Direktorij linkova > Hrvatska > Prirodne ljepote
HR / EN

Direktorij linkova

Prirodne ljepote

Nacionalni park Krka
Područje Nacionalnog Parka Krka obuhvaća 112km2 uz tok rijeke Krke, dužine oko 72km, sa svojih 7 slapišta i ukupnim padom od 242m, je prirodni i krški fenomen.
http://www.npkrka.hr :: Dodano: 22.03.2006.
Nacionalni park Paklenica
Na površini od 96 km2, uz istočnu obalu Jadranskog mora pa do najviših vrhunaca Velebita, Vaganskog vrha (1757 m) i Svetog brda (1753 m), obilje je mnogobrojnih prirodnih osobitosti i fenomena, radi kojih je čitavo područje proglašeno nacionalnim parkom 1949. godine. S pravom, jer ovo je prostor jedinstvenog i neobičnog dodira mora i planine, bogat šumama bukve i crnog bora, dubokim kanjonima okomito urezanim u glavni greben Velebita, krškim oblicima, jedinstvenim krškim reljefom s brojnim špiljama i jamama.
http://www.paklenica.hr/ :: Dodano: 22.03.2006.
Nacionalni park Brijuni
Otočje Brijuni uz jugozapadnu obalu Istre, proglašeni su nacionalnim parkom 1983. godine. Obuhvaćaju površinu od 2700 hektara, a sastoji se od četrnaest otoka i otočića, od kojih su najveći Veliki i Mali Brijun.....
http://www.histrica.com/hr/istra/plava/fazana/brijuni/ :: Dodano: 22.03.2006.
Nacionalni park Mljet
Mljet je naoko nerazvedeni izduženi otok, širok prosječno 3 km, a dugačak 37 km. Prirodoslovno to je otok osebujnosti i kontrasta, a Nacionalni park "Mljet" zauzima njegov sjeverozapadni dio, koji se proteže područjem od 5.375 hektara zaštićenog kopna i okolnog mora.
http://www.np-mljet.hr :: Dodano: 22.03.2006.
Nacionalni park Risnjak
Na zračnoj udaljenosti manjoj od 15 km od mora, u zaleđu grada Rijeke i kvarnerskog priobalja - rasprostire se Nacionalni park Risnjak. Razlog što je Risnjak odabran za nacionalni park je veliki broj prvorazrednih prirodnih pojava na razmjerno maloj površini. Ovdje nalazimo brojne geografske, geološke, vegetacijske, klimatske i pedološke fenomene. Na nevelikom prostoru susrećemo vrijedne prirodne pojave osebujne ljepote, dinarski krš specificne hidrografije i oblika, prašumske predjele i netaknute gorske vrhove, a u neposrednoj je blizini gradskih područja Delnica, Rijeke, Karlovca, pa i Zagreba.
http://www.risnjak.hr/ :: Dodano: 22.03.2006.
Nacionalni park Sjeverni Velebit
Velebit, najveća hrvatska planina, pripada dinarskom sustavu. Pruža se u smjeru sjeverozapad-jugoistok zahvaćajući tri hrvatske regije: Liku, Dalmaciju i Hrvatsko primorje. Prirodne granice su mu jasno izražene: s jedne strane je Velebitski kanal Jadranskog mora, a s druge Ličko i Gacko polje. Na jugu je omeđen kanjonom Zrmanje, a na sjeveru ga dijeli od ogranka Kapele duboko urezan prijevoj Vratnik. Ukupna dužina Velebita je oko 145 km, a njegova širina se mijenja - najveća je do 30 km, na liniji Zavižan - Markovića rudina. Planina Velebit se dijeli na sjeverni, srednji, južni i jugoistočni dio. Takva podjela se temelji na njegovim prirodnim obilježjima - zemljopisnim i reljefnim.
http://www.np-sjeverni-velebit.hr/ :: Dodano: 22.03.2006.
Nacionalni park Kornati
Službena stranica Nacionalnog parka "Kornati"
http://www.np-kornati.htnet.hr :: Dodano: 22.03.2006.
Nacionalni park Plitvička jezera
Službene stranice nacionalnog parka Plitvička jezera, jedne od najljepših prirodnih vrijednosti Europe. Kompletan prirodoslovni vodič kroz Plitvice, igra vode i slapova, rezervacije smještaja, novosti, zabava, karte, slikovni i video zapis - samo su neke od stvari koje možete naći na ovim stranicama.
http://www.np-plitvicka-jezera.hr :: Dodano: 22.03.2006.